حضور 11 قصه گوی جهان در ایران
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: 11 قصه گوی جهان در هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون حضور می یابند.
به گزارش ایرنا، مجتبی دانشور افزود: از میان آثار 52 قصه گوی بین المللی از کشورهای مختلف جهان برای شرکت در جشنواره ، آثار و شرح سوابق 36 قصه گو ترجمه شد.
وی افزود: خلاصه تجربه های کاری و آثار 24 قصه گو نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از بین این افراد، 11 نفر توسط شورای ویژه ای انتخاب شدند که هماهنگی های لازم برای حضور آنان در ایران در حال انجام است.
دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی گفت: این قصه گویان از کشورهای آمریکا، اسکاتلند، آلمان، هند، لبنان، استرالیا، دانمارک، شیلی، اسپانیا و کنیا در روزهای برگزاری این جشنواره به روایت قصه های خود می پردازند.
وی گفت: بئاتریس مونته نویسنده و قصه گوی بین المللی از کشور اسپانیا نیز کارگاه قصه گویی برای مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جشنواره برگزار خواهد کرد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل کانون بیان کرد: ماریو کنی از اسکاتلند نیز علاوه بر قصه گویی در جشنواره، کارگاه آموزش قصه گویی برای علاقه مندان برپا می کند.
به گفته دانشور، بیشتر قصه گویان خارجی که در این جشنواره حضور می یابند، فعالیت های پژوهشی در زمینه قصه گویی دارند و عضو یا موسس خانه قصه گویی، قصه درمان و نویسنده هستند.
دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی افزود: این قصه گویان با ابزار، بدون ابزار و با سازهای مخصوص، قصه های خود را روایت خواهند کرد.
دانشور گفت: قرار است در حاشیه این جشنواره بین المللی 14 نشست و چهار کارگاه تخصصی برگزار شود تا جمعی از صاحب نظران ایرانی و خارجی تجربه های خود را با مربیان قصه گو و علاقه مندان به این هنر ارجمند به اشتراک گذارند.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری، دانشور افزود: این نشست ها و کارگاه ها - که از روز 14 بهمن 1394 و در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون تهران آغاز می شود تا روز 29 بهمن ادامه پیدا می کند.
قصه گویی و ترویج کتاب خوانی، کارکردهای روان کاوانه قصه در دنیای مدرن، قصه های پریان، سنت قصه گویی در ادبیات کهن ایرانی، افق های نو در قصه گویی و نقش قصه در تفکر انتقادی ، خلاق و مراقبتی و کارگاه آموزشی قصه گویی دیجیتال و قصه گویی در مدارس از جمله موضوع های این نشست ها و کارگاه هاست.
بر همین اساس تعدادی از صاحب نظران شاخص عرصه هنر و ادبیات کودک و نوجوان و استادان دانشگاه مانند دکتر علی بلوک باشی، زهره قایینی، مصطفی رحماندوست، چیستا یثربی، محمدهادی محمدی، بهروز غریب پور، سید احمد وکیلیان، حسین شیخ الاسلامی، دکتر مایک لاکت، علی اصغر سید آبادی و بئاتریس مونته رو از جمله سخنرانان این نشست ها محسوب می شوند.
دانشور اظهار کرد: بر اساس جدول ارایه شده از سوی اداره کل آموزش و پژوهش کانون نخستین نشست تخصصی این جشنواره روز 14 بهمن ساعت 15 تا 17 با عنوان «قصه گویی و ترویج کتاب خوانی» از سوی زهره قایینی و مصطفی رحماندوست ارایه می شود و پس از آن روز شنبه 17 بهمن در همین ساعت چیستا یثربی «کارکرد های روان کاوانه قصه در دنیای مدرن» را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی روزهای 27 تا 30 بهمن ماه جاری با حضور قصه گویان برتر ایرانی و خارجی در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می شود.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.